Edukacja dla Przyszłości – „Wiem co jem, wiem jak jem”

logo
Młodzi adepci sztuki kulinarnej w ramach zajęć „Wiem co jem, wiem jak jem” realizowanych w ramach projektu „Edukacja dla Przyszłości – wsparcie uczniów i nauczycieli Szkoły Podstawowej w Halinowie” zdobywają kolejne umiejętności. Poznają podstawowe grupy produktów spożywczych oraz sposoby ich obróbki. Naleśniki, omlety, spaghetti, owoce pod kruszonką – takie pyszne potrawy przygotowali uczniowie. Satysfakcja i duma z własnoręcznie wykonanego dania – ogromna.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)



Jak powstaje papier? Ciekawa lekcja techniki

Jak powstaje papier? Gdzie jest wykorzystywany? Jakie narzędzia służą do obróbki papieru? Na te i inne pytania szukali odpowiedzi uczniowie klas V, którzy w ramach lekcji techniki zgłębiali wiedzę dotyczącą jednego z najczęściej wykorzystywanych w życiu codziennym materiału jakim jest papier. Zdobytą wiedzę wykorzystali do wykonania zakładki.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)



Strona 1 z 11