Najpiękniejsza Kartka Bożonarodzeniowa w Języku Angielskim
Serdecznie dziękujemy Uczniom ZSP w Halinowie, ZSP w Cisiu oraz ZSP w Brzezinach za przygotowanie przepięknych kart świątecznych w ramach gminnego projektu „Najpiękniejsza Kartka Bożonarodzeniowa w Języku Angielskim”. Karty wykonane zostały w wielu ciekawych technikach oraz nawiązywały do tradycji świąteczno-zimowych. Podziękowania przesyłamy również dla nauczycieli języka angielskiego z terenu Gminy Halinów za rozpropagowanie ww. projektu wśród Uczniów naszej gminy.
Wybrane prace wyeksponowane zostały na tablicy poświęconej projektom z języka angielskiego w budynku A na I piętrze w ZSP w Halinowie.
Dziękujemy i z niecierpliwością czekamy na kolejne edycje.
0rganizatorzy projektu: Małgorzata Kuriata, Kamila Zbiciak.
Najdłuższy łańcuch na choinkę
Przez ostatnie trzy dni dzieci ze świetlicy 21, w grupach dwu i trzyosobowych brały udział w wewnętrznych świetlicowych zawodach nad wykonaniem najdłuższego łańcucha na choinkę. Grupie która wygrała, udało się wykonać łańcuch o długości 44.5 metra.
Gratulujemy grupie która wykonała najdłuższy łańcuch, a wszystkim uczniom dziękujemy za zaangażowanie i pracę.
Przygotowania do świąt
Na lekcjach techniki w klasach VI rozpoczęliśmy przygotowania do świąt. Każdy miał wykonać stroik na świąteczny stół. Uczniowie kreatywnie podeszli do tematu wykorzystując różne materiały. Powstały piękne prace, które ozdobią dom i wprowadzą w świąteczny nastrój.
Edukacja dla Przyszłości – „Wiem co jem, wiem jak jem”
Uczniowie biorący udział w zajęciach kulinarnych „Wiem co jem, wiem jak jem” realizowanych w ramach projektu „Edukacja dla Przyszłości. Wsparcie uczniów i nauczycieli Szkoły Podstawowej w Halinowie” stali się cukiernikami. Ćwiczyliśmy odmierzanie, odważanie i proporcje. W sali gastronomicznej unosił się aromat czekoladowych muffinek oraz ciasta z owocami.
Laboratoria Przyszłości na technice – pyszne spaghetti
W ramach lekcji techniki klasa VI E brała udział w zajęciach kulinarnych. Po zapoznaniu z obowiązującymi na terenie pracowni przepisami BHP i Ppoż. młodzież z dużym entuzjazmem przystąpiła do gotowania. Powstało pyszne spaghetti. Uczniowie mieli także okazję poznać różne rodzaje ziół stosowanych w gastronomii.
Andrzejki 2 c, 2 b, 3 c, 3 b i 1 e
29 listopada zapanowała magiczna atmosfera ponieważ klasy 2 c, 2 b, 3 c, 3 b i 1 e świętowały Andrzejki. Tego dnia dzieci przygotowały słodkie poczęstunki oraz gry i zabawy. Nie zabrakło również wróżb andrzejkowych i tańców przy ulubionej muzyce.