Edukacja dla Przyszłości – „Wiem co jem, wiem jak jem”

Uczniowie biorący udział w zajęciach kulinarnych „Wiem co jem, wiem jak jem” realizowanych w ramach projektu „Edukacja dla Przyszłości. Wsparcie uczniów i nauczycieli Szkoły Podstawowej w Halinowie” stali się cukiernikami. Ćwiczyliśmy odmierzanie, odważanie i proporcje. W sali gastronomicznej unosił się aromat czekoladowych muffinek oraz ciasta z owocami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)



Laboratoria Przyszłości na technice – pyszne spaghetti

W ramach lekcji techniki klasa VI E brała udział w zajęciach kulinarnych. Po zapoznaniu z obowiązującymi na terenie pracowni przepisami BHP i Ppoż. młodzież z dużym entuzjazmem przystąpiła do gotowania. Powstało pyszne spaghetti. Uczniowie mieli także okazję poznać różne rodzaje ziół stosowanych w gastronomii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)



Strona 1 z 11